SOMMERSTENGT NETTBUTIKK. Pga ferieavvikling vil ikke bestillinger som kommer inn etter 2. juli, sendes ut før i begynnelsen av august.

Aldring_riss.indd
Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN:
9788282651912
Status:
Utgitt år:
2017
Innbinding:
Innbundet
5
ISBN: 9788282651912
Status: I salg

Bjørn Grinde

ALDRING

HVA DU BØR VITE FØR DU BLIR FOR GAMMEL

Det er mulig å gjøre noe med aldringsprosessen. Spørsmålet er ikke hvor mange år du er, eller hvor gammel du ser ut, men hvor langt prosessen har kommet. Målet er å dø ung når du er gammel! Spørsmålet er hvordan?

Stadig flere holder det gående. Den forventede levealder i Norge har økt fra drøyt 73 år i 1960 til 82 år i 2015. Våre medisinske og teknologiske framskritt har gjort eldre til en stor og viktig del av befolkningen. I dag får folk flest mange år som pensjonist der livet dreier seg om å gjøre det beste ut av situasjonen. Hel­digvis kan livet som gammel være utmerket – for den som vet å håndtere kropp og sjel.

Aldring hos mennesket dreier seg om en svært langvarig prosess. Det går ikke så mange årene fra puberteten er ferdig til det begynner å bikke litt nedover. Aldring er derfor et tema som bør oppta alle som har passert tenårene. Behovet for, og ikke minst viljen til, å gjøre noe med situasjonen er kanskje større senere i livet; men jo før man tar grep, jo bedre blir utfallet. Samtidig er det aldri for sent.

Denne boken serverer en kombinasjon av kunnskap og konkrete råd. Kunnskap er nødvendig for å være i stand til å bedømme hvorfor, og hvorvidt, en bestemt anbefaling er fornuftig. Råd om helse og livskvalitet er gjerne tilpasset gjennomsnittsmennesket, men vi er alle forskjellige. Hver og en bør derfor vurdere rådene basert på egne særtrekk og sin spesielle livssituasjon. Det krever innsikt.

Denne boken er for dem som foretrekker en vitenskapelig tilnærming. Den gir ingen løfter om et tidløst liv i paradis – verken her på jorden eller i himmelen. Boken er for deg som ønsker å forstå, ikke bare sluke alle slags råd.

«Sakprosaboka «Aldring» av biolog Bjørn Grinde er ei bok jeg neppe ville ha lest for ti år siden. Det burde jeg nok ha gjort. [...] Boka kan anbefales til alle dem som veit lite om det å bli eldre og som ikke bare ønsker å vite mer om dette, men som i tillegg vil leve lykkeligst mulig til det en dag er over og ut.»

Jan-Erik Østlie, frifagbevegelse.no

VG.jpg

Bjørn Grinde i VG 22.01.2017. Klikk på bildet for å gå til artikkelen på vg.no.

«... jeg får stagge meg litt og henvise alle som vil vite mer om hvordan de kan bremse aldringen til, til biolog Bjørn Grindes bok Aldring. Hva du bør vite før du blir for gammel. Der står det meste, nøkternt beskrevet.»

Sissel Gran, MORGENBLADET

Forfatter(e)