230
Pris:
262.00
Førpris: 299.00
ISBN:
9788282650168
Status:
5
ISBN: 9788282650168
Utgivelsesår: 2011
Status: I salg
Innbinding: ib

Eva Huseby

DE SISTE NORDMARKINGER

De siste nordmarkinger er Eva Husebys beretning om livet til de eldste innbyggerne på gårdene i Nordmarka, som hun ble kjent med gjennom sine vandringer. Ved å ta del i arbeidet deres, som hos Solveig på Trantjern, kom hun på innsiden av en utdøende livsstil, bare noen mil fra Oslo.

Dette er ikke Nordmarka slik så mange turister og sportsinteresserte har sett den. Husebys fortelling handler om de fastboende, som i mange år som binæring tok imot overnattingsgjester, serverte middager og vasket sengetøyet når turistene dro hjem. Mannen var gjerne tømmerhogger, og kona drev småbruket. Denne delen av markahistorien er det før skrevet lite om. Forfatteren tar seg tid og ser og beskriver det langsomme livet i marka, nærheten til naturen og dyrene. Anekdotene er mange, og de er underholdende.

Presse

«Eva Huseby har skrevet ei gripende og viktig bok om de siste folkene som var bosatt i Nordmarka, nord for Oslo. [...] det som fasinerer og gjør denne boka helt spesiell, er måten forfatteren tar oss med inn i dette landskapet og lar oss møte disse slitets mennesker. [...] som leser fasineres jeg over hvordan forfatteren presenterer stoffet. Jeg kjenner ikke til dokumentarstoff gjennomført på denne måten, bortsett fra en tidligere utgitt bok av samme forfatter: “En øy i havet. Livet på Risøya”, gitt ut på Gyldendal forlag 2003.»

Sidsel Rogdo, TRØNDERBLADET

Forfatter(e)