SOMMERSTENGT NETTBUTIKK. Pga ferieavvikling vil ikke bestillinger som kommer inn etter 2. juli, sendes ut før i begynnelsen av august.

En reise til Roma_forside
Pris:
399.00
ISBN:
9788282657167
Status:
Utgitt år:
2024
Innbinding:
Innbundet
5
ISBN: 9788282657167
Status: I salg

Hans Jacob Orning og Svein Harald Gullbekk

EN REISE TIL ROMA

I SPORENE TIL PILEGRIMEN NIKOLAS BERGSSON ÅRET 1152

Pilegrimer befolket veiene i Europa i middelalderen. Hver morgen tok de bena fatt for å komme nærmere helligdommene som var deres mål. I en reiseskildring på bare noen få sider forteller den islandske pilegrimen Nikolas Bergsson om sin vandring mot Jerusalem i 1150-årene. 

I denne boka våkner fortellingen hans til liv. Hva slags Europa var det Nikolas reiste gjennom? Historieprofessorene Hans Jacob Orning og Svein Harald Gullbekk sykler i Nikolas' fotspor. De passerer storslagne katedraler og beskjedne sognekirker, de går på romerske veier, de reiser gjennom tette tyske skoger, langs den mektige Rhinen og sliter seg over høye fjell i Alpene og Appenninene. Men mye har forandret seg siden Nikolas reiste gjennom de samme landskapene for nesten tusen år siden. Hva var gjenkjennelig, og hva var ukjent for en kirkens mann fra Ultima Thule? 

Nikolas var en pilegrim som søkte Gud. Hvorfor reiser vi i dag - og hva er hellig for oss? Denne boka er en dialog mellom dagens og middelalderens reisende - en rik fortelling om reise, religion, steder og hendelser som gir liv til en formativ periode i europeisk historie.
 

Terningkast5 copy_40x41.jpg «To syklende professorer har skrevet en interessant og medrivende historisk reiseskildring … Resultatet er blitt et stykke fremragende folkeopplysning om de lange linjene fra høymiddelalderens Europa til vår egen tid.»
Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

«[…] en underholdende og lærd bok om middelalderen.»
Tom Egil Hverven, Klassekampen

«Boka er en intelligent idéhistorisk reise i middelalderens historie formidlet med varme og humor.»
Thorvald Steen

«En underholdende og lærerik reise på sykkel gjennom middelalderens Europa.»
Tore Skeie

«Til tider gnistrende godt skrevet om middelalder og søken etter Gud. […] De bringer gammel og ny tid sammen, og det engasjerer. […] Boka anbefales!»
Aasne Jordheim, Forskerforum