FLYTTESALG! Dreyer flytter og må tømme lokalene for bøker. Klikk her og gjør et kupp! Bøkene på salget er registrert som «utsolgt» i denne nettbutikken.

Alaskaforsideliten
Pris:
393.00
Førpris: 449.00
ISBN:
9788282654517
Status:
Utgitt år:
2018
Innbinding:
Innbundet
5
ISBN: 9788282654517
Status: I salg

Sverre Grimstad

FRA NORDMARKA OG ALASKA

Historiene i denne boka er geografisk fra områder av Nordmarka og Krokskogen, og siste fortelling er fra Alaska. Mye av stoffet er hentet fra Løvenskiolds arkiver, men også fra forfatterens turer i Marka og fra Stranger-hyttas spennende illustrerte hyttebok.

Et kapittel beskriver de mange private hyttene i Blankvannsområdet, et område som Løven­skiold solgte rundt 1920, for å dekke en arveavgift. Et annet dreier seg om salget av Hadelands Almenning, som Løvenskiolds eiendommer grenser til i nord.

Løvenskiolds arkiver kan også fortelle mye om ulovlig jakt og fiske i Nordmarka etter krigen.

Boka gir portretter av Nordmarka-folk som skog­sjef Rolf Hatlinghus, tømmerhogger Håkon Østensen og markaveteran Herman Mehren, og vi får møte neste generasjon Løvenskiold.

Av «nye» gamle kart får vi se skogsbestyrer Olav Øiens mange kart fra 1916 som viser detaljer vi tidligere ikke har visst om. Og Scheels kart over Hadelands Almenning blir publisert her, trolig for første gang.

Bokas siste kapittel er forfatterens beretning fra egen tur over Chilkoot Pass og inn til starten på Yukon River i Alaska, hvor mange nordmenn deltok i det store gullrushet på 1800-tallet.

«For alle som er glad i Nordmarka er det mye morsomt å hente i boken.»

Henrik Munthe, SNØ & SKI

Forfatter(e)