Oslomarka
Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN:
9788282655736
Status:
Utgitt år:
2021
Sideantall:
429
Innbinding:
Innbundet
5
ISBN: 9788282655736
Status: I salg

Håkon Breivik Myhr

GJENNOM OSLOMARKA MED ILDSJELER

FRA HYTTE TIL HYTTE

«Ildsjelene er veteraner som på hvert sitt vis frivillig har kjempet for vern av Oslomarka. Og bedre reisefølge kan ikke få til Krokskogens eventyr, eller inn i Østmarka naturreservat. Boka er et møte med fantastiske steder og fantastiske mennesker du aldri vil møte i Se og Hør.»

«Bøkene du må lese før norgesferien», DAGBLADET

Mange er glad i sin del av Marka, men få kjenner hele Oslomarka. Og enda færre er ildsjeler. Vi skal foreta en vandring gjennom hele Oslomarka med frivillige entusiaster. Hvilket engasjement og arbeid ligger bak Marka slik vi kjenner den i dag?

Vi blir med blant annet Østmarkas Venner til Nasjonalparkriket i Østmarka, skogvokter Håvard i Lillomarka, insektforsker Anne til Maridalsalpene, Iva Klara og dugnadslaget i Nittedal, biologene Siri og Bård til gammelskogen på Romeriksåsene, «Spålstrollet» over Pershusfjell, naturverneren Gjermund til Spålen, stiarkitekten Svein gjennom Bærumsmarka, historikeren Gudmund over Krok skauen og hyttetilsynene Bjørn og Knut Ivar til Vestmarka. Vi avslutter med Henning sine visjoner for Oslofjorden og ungdommelig urbant friluftsliv.

I 35 etapper følger vi hyttenettet til DNT Oslo og Omegn gjennom Oslomarka. De 48 ildsjelene, som er våre veivisere, har alle lokal tilhørighet og forankring, og lærer oss mye om natur, bruk og vern av Marka. Vi møter også pådrivere og dugnadsfolk på de mange hyttene. Vandreruta i boka er mulig å følge både fra godstolen og ute i Marka.

«Boken ‘Gjennom Oslomarka med ildsjeler’ er en gavepakke for alle som er glade i naturen utenfor hovedstadens sentrum. Håkon Breivik Myhr har skrevet en hyllest til Marka, og ikke minst til de som gjennom sitt frivillige arbeid har bidratt til at vi kan nyte den i dag.»

SE OG HØR

«Håkon Breivik Myhr har gjort en formidabel jobb med denne boka. Tekst og bilder, rammeopplysninger og saksopplysninger er klokt og godt plassert, og gjør ‘Gjennom Oslomarka med ildsjeler’ til en bruksbok, ja, nesten til en lærebok om marka. Bedre kan det ikke bli.»

Jørn-Kr. Jørgensen, BOKSTAVER.NO

Forfatter(e)