SOMMERSTENGT NETTBUTIKK. Pga ferieavvikling vil ikke bestillinger som kommer inn etter 2. juli, sendes ut før i begynnelsen av august.

Kampen om verdensmakten_forside
Pris:
399.00
ISBN:
9788282657136
Status:
Utgitt år:
2024
Innbinding:
Innbundet
5
ISBN: 9788282657136
Status: I salg

Øystein Tunsjø

KAMPEN OM VERDENSMAKTEN

USA OG KINA I DET 21. ÅRHUNDRE

USA og Kina er vår tids supermakter. De befinner seg i en kamp om verdensmakten som vil forme det 21. århundret. Rivaliseringen mellom USA og Kina fører til økt geopolitisk og militær spenning, ny teknologisk og økonomisk utvikling, samt en endret internasjonal orden. 

Hvordan har Kina blitt så mektig at det kan utfordre USA? Hvilke konsekvenser vil den nye supermaktsrivaliseringen føre til for NATO, Europa og Norge? Kinas vekst har ført til en maktforskyvning verden aldri har sett maken til. Dette minner om den kalde krigen, men til tross for at det igjen er to stater som er langt mektigere enn alle andre, er interaksjonen og rivaliseringen mellom USA og Kina annerledes enn mellom USA og Sovjetunionen. De nye supermaktene befinner seg i en konfliktfylt sameksistens – ikke en ny kald krig. 

Den nye blandingen av konflikt og sameksistens gjør også at NATO, Europa, Norge og Russland har et annerledes handlingsrom enn under den kalde krigen. Men det er USA og Kina som kjemper om verdensmakten. Boka gir innsikt i hvordan denne maktkampen vil utspille seg og hvem som trolig vinner kampen om verdensmakten.

Forfatter(e)